La gestió dels conflictes

Aquí arriben una sèrie d’idees sobre la gestió dels conflictes en la família després de la xerrada del dia 15 de març a l’escola. Recordeu que el dijous 19 d’abril ens tornarem a trobar per comentar si hem posat a la pràctica algun d’aquests consells i com ens ha anat!

Els conflictes no es resolen en el moment. Hi ha tres etapes en qualsevol conflicte que cal tractar: la prevenció, el moment en sí i el posterior. En el moment del conflicte, cal canalitzar l’emoció però és difícil resoldre l’enfrontament. El conflicte pot ser un moment d’aprenentatge que ens ajudi a créixer com a persones, a adquirir noves competències i aprendre de l’altre. Cal buscar noves maneres de sortir del conflicte: prevenir, provar respostes, intentar estratègies, ajudar als nens a posar noms a les emocions i explicar-les…
Hi ha tres tipus de resposta al conflicte, totes tres necessàries i imprescindibles.

  1. Evitació. En segons quin conflicte, pot ser una resposta intel·ligent pel moment o per l’interès que ha motivat el conflicte.
  2. Confrontació. Serveix per marcar els límits, però cal controlar el llenguatge i la forma.
  3. Negociació. No pot ser la única manera de resoldre el conflicte, perquè no permet establir uns límits clars, però és necessària en tant que permet el diàleg i l’escoltar a l’altre (sempre sabent fins a on es pot negociar)
A vegades és important utilitzar un llenguatge més descriptiu que valoratiu, no emetre contínuament judicis de valors, sinó descriure les situacions i les normes que marquem com a pares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada