Activitats Extraescolars curs 2017/18

L’AMPA es reserva el dret de modificar alguns horaris en cas que sigui necessari per tal de formar els grups i fer viables els cursos.
El curs començarà el dia 2 d’octubre de 2017, finalitzarà el 31 de maig de 2018, i seguirà el calendari escolar aprovat.

NOVETATS

JUDO

A càrrec de l’Escola de Judo Vall del Terri
Cursos: de 1r a 6è
Preu: 25 €/mes + 10 € de quota inicial i única per llicències i assegurances

Nova activitat per introduir els alumnes en un esport olímpic, amb la finalitat d’educar i formar mitjançant classes dinàmiques plenes d’activitats divertides. El Judo treballa el cos i la ment. Desenvolupant la seva concentració, la seva motricitat i el seu equilibri, el nen/a es fa conscient de totes les seves possibilitats, els permet canalitzar la seva energia i transformar-la en força física i mental, tenint en compte com a referència uns valors on prima l’educació, l’autocontrol, la modèstia, el respecte, l’autoestima, la sinceritat, l’honor i l’amistat. Practicar Judo és una manera d’ajudar al nen/a a créixer en un context més general dins l’aprenentatge de la vida. El Judo contribueix a un bon desenvolupament físic i intel.lectual des del primer moment que es comença a practicar.

PETITS CIENTÍFICS

A càrrec de Tictac Serveis Educatius
Cursos: de P3 a 2n i de 3r a 6è
Preu: 21 €/mes + 8 € de quota inicial i única per material

Voleu saber què passa si barregem aigua, sorra i una espelma? Creieu que podem inflar un globus només amb vinagre, bicarbonat i un embut? Els nens i nenes que tinguin ganes d’experimentar, investigar i fer nous descobriments, tenen la seva extraescolar al davant! Una extraescolaar dirigida a tots aquells petits científics que desitgen endinsar-se al món de les ciències i de la física de forma intuïtiva, amena i molt experimental.

SCRAPBOOKING

A càrrec de Tictac Serveis Educatius
Cursos: de P3 a 2n i de 3r a 6è
Preu: 21 €/mes + 10 € de quota inicial i única per material

L’scrapbook o scrapbooking (llibre de retalls) és l’art de personalitzar i decorar àlbums de fotografies. Consisteix en multitud de tècniques i processos creatius com el retallat, enganxat o collage per tal de crear una composició mitjançant fotografies, impresos o records. És una extraescolar pensada per a aquells nens i nenes més creatius que tenen ganes de passar una estona divertida. Un alegre passatemps de decoració que s’aplica també a cartes, poemes, invitacions o tot allò que es proposi la nostra imaginació. Partint de simples fotografies i mitjançant tot tipus d’adornaments (fils, botons, adhesius, cintes…) i varis estils, els nens i nenes es podran emportar el seu millor record a casa.

ESPAI DE JOC

A càrrec de Mar Hereu i Cesc Llagostera
Alumnes de 1r a 6è
Preu: 14 €/mes (places limitades: mínim 6 i màxim 16 alumnes per curs)

Aquesta és una proposta per aprendre i gaudir tot jugant. A través del joc treballarem valors com l’empatia, la cooperació, el treball en equip, el respecte, la paciència, la creativitat, la memòria, l’atenció i altres capacitats personals. També reforçarem alguns aprenentatges com el càlcul, l’orientació espacial, la geometria, probabilitat, la lògica; així com l’expressió oral, vocabulari, la comprensió lectora… En cada sessió es presentaran diferents jocs de temàtiques i mecàniques diverses segons els interessos i motivacions dels participants. Treballarem principalment amb jocs de taula moderns. Es preveu, un cop al trimestre, obrir l’activitat a les famílies dels participants per fomentar la cultura del joc com a alternativa de lleure en l’àmbit familiar.

LA RESTA DE CURSOS

CASAL DE MATÍ

A càrrec de Fundació Pere Tarrés
Obert a tots els cursos
De dilluns a divendres de 7:45 a 9:00 h
Preu: 26 €/mes.
Esporàdics: 3 €/dia.

MECANOGRAFIA

A càrrec de TicTac Serveis Educatius
Alumnes de 5è.
Horari de 12:30 h a 13:30 h per als alumnes que dinen a casa; i de 13:50 a 14:50 h per als alumnes que es queden a menjador.
Preu: 26 € (mínim 9 alumnes) + 7 € quota inicial i única per material

Activitat per aprendre a dominar el teclat d’un ordinador amb una velocitat correcta. Indispensable per aquells que vulguin millorar la seva destresa. A final de curs, es lliurarà un diploma personalitzat amb les hores realitzades.

MULTIESPORT

Cursos: P3-P4-P5 | Preu: 204€/curs

Cursos: 1r, 2n i 3r | Preu: 204€/curs

Cursos: 4t, 5è i 6è | Preu: 140€/curs

Activitat dirigida pel Consell Esportiu, pensada per apropar i donar a conèixer diferents esports amb l’objectiu d’enriquir motriument als participants. L’activitat es complementa amb deu jornades esportives de cap de setmana al llarg del curs. El Consell Esportiu girarà directament els rebuts als alumnes inscrits. Per a més informació consulteu el web del Consell Esportiu: www.ceplaestany.cat

TEATRE

A càrrec de Llum Valle
Cursos: De P4 a 5è
Preu: 21 €/mes
Aquesta activitat fomenta, a través del joc, l’aprenentatge de l’expressió de les emocions amb ajuda del cos i la veu, el treball en equip i la canalització de la vergonya per relacionar-se amb els altres. Al final del curs es representa un espectacle al Teatre Municipal adreçat a les famílies i també a altres escoles de Banyoles amb gran èxit de públic i de crítica!

ANGLÈS

A càrrec de TicTac Serveis Educatius
Cursos: de 1r a 6è.
Preu: 21 € (segons el grup, mínim 7-8 alumnes) + 9€ de quota inicial i única per al material.

Segons el nombre d’alumnes inscrits es faran diferents grups. Cursos d’anglès destinats a la iniciació i/o millora de la llengua estrangera, segons els nivells. Es treballaran aspectes de vocabulari, gramàtica, etc, però s’intentarà aprofitar el fet de ser un grup petit per treballar sobretot l’expressió oral. Es facilitarà material escolar, així com un informe personalitzat a final de curs.

COMPETÈNCIES DIGITALS

A càrrec de TicTac Serveis Educatius
Cursos: 6è.
Horari de 12:30 h a 13:30 h per als alumnes que dinen a casa; i de 13:50 a 14:50 h per als alumnes que es queden a menjador.
Preu: 26 € + 7 € quota inicial i única per material.

Durant el curs es treballaran diferents programes. La primera part de la classe es facilitarà un dossier específic sobre el programa. La segona part s’orienta totalment a la pràctica i al final de cada dossier es realitza un petit examen pràctic. Es treballen programes com Microsoft office, Open office, navegadors d’internet, instal·lació de programes i periferics i altres programes pel retoc de fotos, edició de vídeo, música,…

CANTA! CANT CORAL

A càrrec de l’Escola Municipal de Música de Banyoles
Cursos: P3, P4 i P5.
Preu: 18 € (l’Escola Municipal de Música girarà directament els rebuts).

Introduir els beneficis del cant coral als primers anys d’escolarització i fer arribar la música a un col·lectiu al més ampli possible. Aquest són els objectius de CANTA! Cant coral a les escoles, un projecte inegrador i inclusiu que s’impulsa des de l’Escola Municipal de Música de Banyoles. Treballarem la descoberta del cos com a instrument musical, la tècnica vocal en grup a través del joc i el repertori musical de diferents cultures i estils.

PINTURA CREATIVA

A càrrec de Jaume Geli
Cursos: de 3r a 6è.
Preu: 22 € (segons el grup, mínim 7-8 alumnes) + 8€ de quota inicial i única per al material.
Segons el nombre d’alumnes inscrits es faran diferents grups.

En aquest curs es treballaran les diferents tècniques i temàtiques de la pintura. Des de pintar les coses (objectes inútils o avariats que poden tenir una segona vida), pintar les parets (pintura mural amb intenció restauradora, reinventar espais,…) o els volums, fins a pintar sense pintura (utilització de l’espai exterior i materials naturals) o decorar (testos, cadires, sabates,…), estampar amb tampons personals i apendre a exposar.